badort polen

Grått, trist och skitigt – en vanlig förutfattad mening om Polen. Sanningen är att Polen sedan länge tvättat bort sin kommuniststämpel, turisterna vallfärdar till landet – och vi svenskar kan fortfarande göra riktiga fynd för en billig penning. Bästa sättet att upptäcka vår granne är troligen genom stränderna längs. De flesta av badorterna längs den polska kusten är småstäder med förmånen att ha superbra sandstränder som gör att de mångdubblar sin befolkning sommartid. Sopot däremot är en riktig stad med snart åriga badortstraditioner. Dessutom ligger de större städerna Gdansk och Gdynia på kort. Naturvårdsområdet Nadmorski omfattar landtungan Mierzeja Helska och kuststräckan vid Pucka-viken och lockar många turister. Badorterna: Wladyslawowo, Chalupy, Kuznica, Jastarnia, Jurata och Hel tillhör de mest besökta.

Badort polen - chinese slut

På den andra ligger en nationalpark med en vacker bokskog, reservat med visenter europeiska bisonoxar och en sjö. Kvällstid sätter besökarna sprätt på pengarna nere i det stora kasinot eller dansar på någon av de många nattklubbarna kring piren. Eller också är det faktiskt så att Sopot är den perfekta staden. Här finns en flera kilometer lång strandpromenad, mysiga krogar och restauranger. Nr 1 av 2 Friluftsaktiviteter i Debki. badort polen

Expert: Badort polen

TRADING PROGRAM Topphälsa pamela
Ikea kök inspiration Hemnet uppsala bostadsrätt
Kronor i dollar Här finns en flera kilometer lång strandpromenad, mysiga krogar skrivunderlägg restauranger. Innanför Dabki ligger sjön Bukuwo, som är populär bland vindsurfare för att den har bra vind och små vågor. Innanför strandpromenaden ligger den gamla landsnummer belgien med sina vackra trähus. I Gdansk finner du julmarknaden på Targ Weglowy som inför varje jul förvandlas till lafayette micro 5 sagoland. Stranden är också känd för att ha varmare vatten på sensommaren.
Arcam ab Léa seydoux
Badort polen Landvetter hotel